Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Nu in:

Was in:

En nog

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Johan en Magda via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 06-09-2014 Veldhoven, 6 ... (7)
  • 29-06-2014 28 en 29 juni, ... (5)
  • 27-06-2014 25,26 en 27 juni ... (1)
  • 25-06-2014 24 juni, Sagunto, ... (2)
  • 23-06-2014 Maandag 23 juni, ... (1)

Statistieken

Dit dagboek is 51864 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 193   Aantal reacties 2   Coimbra, Portugal
a A

Coimbra 15 mei

Coimbra, 14 mei
Na een rit met in het begin de lol van het verkeer in Porto, zijn we via de N1 in de plaats Andeixa, 17 km zuid van Coimbra, terechtgekomen. We staan op het parkeerterrein bij een opgravingsite. In de eerste twee eeuwen na Chr. bevond zich hier de bloeiende Romeinse plaats Coimbriga. Ik heb zelden zulke mooie mozaïeken gezien die zo goed de tijd doorstaan hebben. Als altijd zijn de termen en de watervoorziening door de toenmalige bewoners perfect geregeld. Het was wel snoeiwarm, dus petje en hoed op om de grijze massa koel te houden.
Na het bezoek aan het buitenterrein eerst een koud pilsje om het Zwitserleven gevoel terug te krijgen voordat we het bijbehorende museum gaan bekijken. Vanavond is het hier heel stil. Er is maar een andere camper die hier ook de nacht doorbrengt. We hebben tot 9 uur buiten gezeten. Lekker en eindelijk zonder wind. Morgen weer op ons gemakje verder naar Fatima, een ritje van zo'n 70 km.

Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (2)

15 mei 2014 15:41 | Door: Marie-Jose

Hallo, hebben jullie niet een schat aan gouden munten gevonden bij de opgraving? Als je het stil wilt 's avonds, kun je ook in Anna Paulowna komen staan. Hoef je niet zo ver weg, maar is het wel minder warm. Hier is de zon ook weer gearriveerd en blij ontvangen. Nu te temperatuur nog wat omhoog en wij zijn helemaal tevreden. Goede reis verder, liefs

18 mei 2014 14:18 | Door: Tiny

Lieve luitjes

Geweldig de verslagen ga zo door.
Vrijdag terug gekomen uit Porlezza waar we uitzonderlijk mooi weer hadden, alles staar er weer
keurig bij, jammer dat we er in juni geen mensen in zijn.
Gisteren, zaterdag nog naar Limburg de laatste zus van mijn Moeders kant 9o jaar, werd begraven.
Goede twee uur heen maar vier en een half uur nodig om thuis te komen.
Nieuw wegdek op de Moerdijk en bloed heet, tevens was de diezel bijna op,en de tankstations af gesloten?
Goed de de Engelse vrienden zijn over en gaan met Henri het een en ander doen in Nederland,ik vertrek
morgen ochtend via Barcelona naar Burgos vanuit Rotterdam.
Nagels zijn geknipt schoenen gepoets en benen onthaard,we mogen tien kilo hand bagage mee nemen, moet
lukken zo.
Fietsen staan als het goed is bij ons hotel in Burgos,woensdag starten we dan met fietsen.
Het enige wat tegen kan zitten is dat Jacobus het te vaak laat regenen of waaien, lekke banden moeten we ook niet krijgen, we zien het allemaal wel,ik hou een dagboek bij en maak later wel een klein mail
verslag.
Hartelijke groeten en wees lief voor elkaar, liefs Henri Tiny