Dag 34
Door: magda en johan
Blijf op de hoogte en volg Johan en Magda
31 Mei 2012 | Spanje, Alcalá de los Gazules
Datum 31-05
Spanje,Camping Los Gazules, Alcalá de los Gazules, west van Jerez.
Na twee luie dagen vertrokken vanuit Isla Cristina naar ons volgende reisdoel, Camping los Gazules, midden in een natuurgebied: Los Alcornales( de kurkeiken, ra ra welke bomen hier het meest voorkomen?). Na het vlakke land tot Sevilla weer een middelgebergte in. Het waait en niet zo’n beetje ook. Windkracht 7 á 8, met uitschieters. Vrijwel de hele reis over snel- en hoofdwegen gereden. Veel rijen moderne windmolens gezien. We zien ook nogal eens hele heuvelhellingen met zonnecollectoren om stroom op te wekken. Spanje wordt wijs. Het vreemde is dat het vanmorgen bewolkt was met net 24 graden en dat we in de middag met zonnig weer in de caravan bijna 35 graden C. op de thermometer zagen verschijnen. De camping is bevolkt door enkele Spaanse dames, een Engels stel en twee Nederlandse gezinnen. En wij dan. Niet zo druk dus. Prima camping, weinig schaduw. We hebben toch maar een plekje uit de wind gekozen. Lekker siësta gehouden en even gaan zwemmen.
’s Avonds zijn we nog even naar het dorp geweest. Onze navigator Tut wilde ons bij aankomst nog even een korte route door het dorp aanpraten, maar door schade en schande wijs geworden zijn we daar maar niet ingetrapt. Juist: een wit dorp, tegen een helling gelegen en met middeleeuws nauwe straatjes.