Dag 37 - Reisverslag uit Almayate Bajo, Spanje van Johan en Magda - WaarBenJij.nu Dag 37 - Reisverslag uit Almayate Bajo, Spanje van Johan en Magda - WaarBenJij.nu

Dag 37

Door: magda en johan

Blijf op de hoogte en volg Johan en Magda

03 Juni 2012 | Spanje, Almayate Bajo

Dag 37
Datum 3-6
Spanje,Camping Almayate Costa, Almayate, noord van Jerez.
Via een voorspoedige reis over autowegen langs Gibraltar, Marbella, Torremolinos en Málaga naar onze nieuwe verblijfplaats gereden. Een familiecamping pal aan het strand, waar men zijn uiterste best doet om het ons naar de zin te maken. Dit deel is niet het mooiste deel van de Costa del Sol, maar wij zijn er gezien de toeristische vernieling van de mooie zuidelijker kust tevreden mee. Onvoorstelbaar wat een land met zijn natuur kan doen om geld in het laadje te krijgen. Het is overigens niet zo’n bende als in bijvoorbeeld Lloret de Mar. Het ziet er wat duurder uit. Er is wel sprake van volkomen ongebreidelde bouwzucht, waarbij vergeten is dat deze huizen ook nog door mensen gekocht en bewoond moeten worden. De corruptie druipt eraf. In Spanje is bijvoorbeeld de naam Antonio Gil hetzelfde als heel hard “mafia” roepen. De streek is rijker geworden, maar verpest voor de langere termijn. Alle bouwactiviteiten liggen stil, zelfs de gesubsidieerde wegenbouw. Het asfalt begint al te slijten en kan niet worden vervangen. De schuldencrisis in Spanje neemt hier zijn meest monstrueuze uiterlijk aan. Banken kunnen het geld niet meer lenen of de rente betalen voor door hen geleende geld voor de investeringen waarvoor zij zelf leningen hebben verstrekt. Met hulp van de staat zakken ze verder in het moeras weg en de kapitaalvlucht naar het buitenland neemt groteske vormen aan. Uiteindelijk zal de arme onderlaag van de maatschappij, de Spaanse bejaarden en zwakken, hiervan de dupe worden.
Politiek viert het populisme hoogtij en de roep om uit de euro te stappen hoor je nog al eens. In de krant, El Pais, las ik een artikel dat verklaarde waarom Spanje dan terug zal zakken naar een economie zoals in de jaren vijftig.
Genoeg gezeurd. Wij dragen ons steentje bij door hier vakantie te vieren. We staan pal aan het strand en het waait vandaag behoorlijk. We zien nogal eens een springende kitesurfer langskomen. Het is 28 graden en we vinden het fris. De camping heeft zoveel schaduw dat je overdag een zaklamp mee moet nemen om naar het toilet te gaan. We nemen er maar een paar dagen ons gemak van.

• 04 Juni 2012 - 11:24

Hnnie Merks:

Hoy Magda en Johan Leuk om weer eens te kijken naar jullie reis! en ook mooie fotoos . Het weer is ook nog steeds goed zo te zien,nou hier op het ogenblik niet al dagen regen regen en nog eens regen en maar gr. zaterdag was mooi maar nu petttttt. Nog heel veel plezier en growetjes vanuit veldhoven doegggggggggg

Johan en Magda

Wij zijn een echtpaar dat de volgende fase van ons leven is ingegaan. Opgenomen opgespaarde vrije dagen en een sinds 2013 ingegane pensionering maken het mogelijk vanaf in de zomer lange reizen te maken. We zijn gericht op het subtropische klimaat rond de Middellandse zee en bezochten vanaf 1968 tot 1983 voormalig Joegoslavie. in 2012 maakten we onze eerste lange reis die een rondreis door Spanje inhield.. Ook dit jaar gaan we weer op pad in die richting. Ons huis blijft gelukkig bewoond door onze zoon.

Actief sinds 27 Maart 2012