Week 5, deel 4
Blijf op de hoogte en volg Johan en Magda
25 Mei 2013 | Spanje, Isla Cristina
Dag 31 en 32
23 en 24 -5, Camping La Giralda, Isla Christina, Aymonte
Twee lekkere luie dagen. Wat langs het prachtige gele zandstranden en door de duinen gewandeld. ,s Avonds kwam de Romeria van Isla Christina langs die naar het bedevaartsoord El Roccio was geweest. Toch meer dan 65 km per paard en wagen en soms lopend. De hele optocht houdt bij elke belangrijke plek een 10 minuten halt om iedereen mee te laten genieten. Elke broederschap of wijk had zijn eigen wagen en erop zat een vrolijke groep in traditionele dracht. Bij de poort van de camping kregen we een aantal mojitos om alvast in de stemming te komen. Al met al weer gezellig, zeker de onderlinge praatjes tijdens het wachten. We kregen ook een takje rozemarijn van de deelnemers, een oud zigeunergebruik. Voorop ging een mooi versierde wagen met een relikwie van de heilige. Uit mijn reisboeken weet ik dat duizenden op zo'n manier met elkaar naar het plaatsje Roccio trekken, dat midden in het natuurgebied Donana ligt.
Vandaag begint het weekend, het eerste met fatsoenlijk weer, dus ik ben benieuwd of er veel weekendgasten komen.
Hedenmorgen is Magda aangevallen door zo'n blauwe ekster. Wat die op haar hoofd kwam doen was niet de duidelijk, maar wel op agressieve manier. Ze is de plee ingevlucht. Brutale rotbeesten. Als ze niet zo mooi waren zou je ze opstoken.
25 Mei 2013 - 11:55
Gabrielle:
Zilver haar? -
25 Mei 2013 - 12:43
Marie-Jose:
Ik dacht, ik zou maar oppassen met die ooievaars. Voor je het weet, kom je met een baby terug! Maar ook de eksters zijn dus niet erg betrouwbaar. Ze worden misschien ook wel chagrijnig van het weer. Genieten jullie toch maar lekker. Ik zag net dat vanaf donderdag het weer hier gaat opknappen. Laten we het hopen! Dag hoor, liefs