7-9 Dun sur Meuse
Door: Johan
Blijf op de hoogte en volg Johan en Magda
07 September 2013 | Frankrijk, Dun-sur-Meuse
Vandaag via Suippe over de voormalige frontlijn uit WO1 gereden richting Verdun. In het veld kun je de sporen van granaatinslagen en loopgraven nog zien. In 1916 werd hier gedurende 8 maanden heftig gevochten in de slag aan de Somme. Maar 500 000 slachtoffers, waarvan meer dan 150000 gesneuvelden. De oorlogswaanzin ten top, omdat het gebied rond Verdun geen strategische waarde had. Het was puur een prestigestrijd. Er mocht niet verloren worden van de Franse veldheren ongeacht de verliezen. We hebben het grootste Amerikaanse oorlogskerkhoven van Europa bezocht. Er liggen hier 15000 soldaten begraven. Je wordt er toch wel stil van. Het slagveld is ongeveer 10 vierkante kilometer groot en overal staan borden die belangrijke historische plaatsen aanwijzen.
Na overleg hebben we toch besloten niet terug te rijden naar Verdun, maar naar het noorden verder te gaan naar Dun sur Meuse, waar we een heel goede camperplaats gevonden hebben, direct aan de rivier. Een heerlijk rustige avond gehad.
8-9 Veldhoven
Vanmorgen bijtijds opgestaan en de laatste 300 km na een mooie tocht binnendoor over de Frans-Belgische grens via snelwegen gereden. Om drie uur 's middags waren we bij onze kleinkinderen. Die hadden heel wat verhalen te vertellen. Opvallend was hoe ze gegroeid waren in de vier en een halve maand dat we ze niet gezien hadden
07 September 2013 - 22:04
Put:
Welkom thuis! -
08 September 2013 - 08:29
Marie-Jose:
Welkom thuis! Fijn dat jullie er weer zijn! -
10 September 2013 - 13:04
Jan En Diana:
Fijn dat jullie weer heelhuids thuis zijn. We hebben genoten van jullie vakantieverhalen. Na zoveel weken is het vast weer wennen thuis. Magda, en niet in twintig minuten je hele huisje schoon! Ben benieuwd naar jullie volgende plannen. Wij gaan nog een paar weken genieten aan de Spaanse kust. Als we weer thuis zijn nemen we beslist contact op en kunnen we gezellig bijkletsen.