19-5-17 Malgrat de Mar, camping La Tordera
Door: Magda en Johan
Blijf op de hoogte en volg Johan en Magda
19 Mei 2017 | Spanje, Malgrat de Mar
Zittend op onze bekende plek op onze "huiscamping" schrijf ik maar weer eens een berichtje. De laatste zes dagen zijn we op de camperplek bij Leucate aan de Franse Zuidkust gebleven. Het was prachtig weer met weinig wind. Heel gezellig met Collie en Rineke en hun Duitse bekenden. We hebben veel plezier gehad, genoten van de zon en zelfs een marktdag, aangevuld met een heerlijk wijntje op een terras. Gisteren betrok de lucht en begon het stevig te waaien. De Tramontana die zich in de avond tot een kleine storm ontwikkelde. Alle aanwezigen werden zenuwachtig omdat dit prima voor de surfers was. Voor ons een goede afsluiting.
Vanmorgen hebben we afscheid genomen en zijn we naar Spanje gereden. Een korte rit van nog geen 200 km. De camping is nog heel stil, we zijn de enige bewoners. De rest komt vanavond na vijf uur, want ze gaan alleen in het weekend open. Onze vaste plek is in zee verdwenen in januari en enkele dagen geleden heeft de zee opnieuw het strand weggenomen dat weer wat aangegroeid was. Inmiddels zijn de golven weer ruwer en hoger geworden en is de wind gedraaid. We zien wel wat er van komt. In ieder geval hangt de was alweer te drogen en hebben nu we weer landstroom hebben alle apparaten opgeladen. Er wordt hard gewerkt aan het nieuwe zwembad dat er geweldig uit gaat zien. Dat moet ook wel als er zoveel strand verdwenen is. Gelukkig ligt er genoeg zand voor de riviermonding.
De zes dagen die we in Leucate stonden was voor onze camper geen probleem. De koelkast en vriezer op gas en de rest op stroom via de solarpanelen. We konden zelfs nog via de omvormer thee zetten en water warm maken voor de koffie. Dat lukte minder goed toen het bewolkt werd.
19 Mei 2017 - 19:19
Marie-Jose:
Hallo, misschien een tip voor volgend jaar: Schaf je alle twee een vissestaart aan, dan kun je ariel spelen. Nog wat drijvers voor onder de camper en klaar ben je! Dag hoor, fijn weekend en alvast goede reis!
20 Mei 2017 - 09:40
Stef:
Hoi Johan,
Ter info
De NKC gaat bezitters van een camper met de probleemmotor 2.2 TDCi van Ford in een bijeenkomst informeren over de stand van zaken in de onderhandelingen met Ford. Zoals eerder gemeld heeft Ford meer tijd nodig om te komen tot een voorstel voor een regeling voor gedupeerden. -
03 Juni 2017 - 14:13
Hennie Merks:
Hoi heb net jullie verslagen gelezen en de fotoos bekeken ziet er allemaal leuk en Lekker uti die mosselen mmmm heerlijk.
Hier is het ook erg warm en droog,alhoewel er net een onweersbui en regen voorbij kwam dat lucht n beetje op.Morgen dus Pinksteren en de tweede dag ben ik bij Elly.gezellighoor.En dan is er ook muziek in het bos in Oerle daar gaan we dan met Oma naar toe.Wens jullie beiden nog een hele goede reis en alle goeds. En o ja ik heb een goeie uitslag gekregen van de cardioloog,heel veel mensen hebben last van hartfibrilatie en je gaat er niet aan dood,nou dat hopen we dan maar .liefs en groetjes ook van Elly HOU DOE