Week 3 deel 2
Door: Magda en Johan
Blijf op de hoogte en volg Johan en Magda
08 Mei 2013 | Spanje, el Pont de Suert
8-5 7-5 El Pont de Suert(Parque Nacional d'Aiges Tortes/val D'Aran)
Vandaag zijn we aan de wandel gegaan. In het nationaal park D'Aiges Tortes zijn we met de camper zover mogelijk naar boven gereden in een dal dat Val de Boi heet. Daarna werd de weg te smal. Zeer toeristisch, maar je zag er bijna geen mens. Na een wat steile wandeling langs de snelstromende rivier tussen steile wanden van met sneeuw bedekte bergen van 3000 m zijn we lekker aan de koffie gegaan en zijn we door het park van een kuroord gelopen met koude en warme(lauwe) bronnen. Op sommige plaatsen borrelde de zwaveldampen uit vijvers omhoog. De natuur is overweldigend en we zagen veel verschillende planten. Na terugkomst trok de lucht dicht en zaten we een paar uur in de regen. Vanavond lekker gegeten in de bar van de camping op zijn Spaans: 5 gangen met wijn overgoten en dat voor een tientje. En niks haute cuisine met grote borden waarop je je eten niet kunt vinden, maar stevige en creatief opgemaakten boerenkost. Dan komen ze ook nog vragen of je nog niet wat meer wilt. Het helpt altijd als je niks vraagt, dan om wat te eten dan krijg je meestal een fatsoenlijke maaltijd voorgeschoteld. Ons is het maar een keer overkomen dat we verwend werden met buikspek etcetera. Morgen weer verder op pad richting het westen.
09 Mei 2013 - 00:23
Marie-Jose:
Dat is nog eens goedkoop eten. Het is hier trouwens na de regen een stuk kouder geworden. Ik hoop dat het bij jullie anders is. Dag, liefs -
09 Mei 2013 - 12:46
Brigitte Vonken:
Hoi, kijken jullie wel uit voor de vele kilootjes die eraan komen. maar wel lekker na z'n wandeling. Geniet er maar goed van. Groetjes -
12 Mei 2013 - 19:05
Paul:
Wow, mooi gebied daar in el pont de Suert. Welke camping hebben jullie daar aan gedaan? Wij trekken in de zomer ook mogelijk naar de Pyreneeën.
Nog veel plezier samen.
Grt Paul & Gabrielle