Zomerreis 2015
Door: Magda en Johan
Blijf op de hoogte en volg Johan en Magda
24 April 2015 | Frankrijk, Monclar-de-Quercy
Attigny - Champagne-Ardenne (Nrd Fr.)
Route: Veldhoven, Maastricht, Bastogne, Bouillon, Sedan, Attigny. Een dikke 300 km.
Vanochtend op pensionadotempo om half tien onze Zomerreis vanuit Veldhoven aangevangen met prima weer. De omweg naar een Luxemburgs tankstation bleek lucratief. (Diesel 1,09) na een paar koffiestops zijn we na vieren op een kleine camperplaats in Attigny (Nrd van Chalon en Champagne) aangekomen. Nog een klein oponthoud gehad vanwege exceptioneel vervoer: een oplegger met een hele mesttank van zo'n 8 m. breed. Het kon er toch net langs. We staan alleen, lekker rustig, wel een eindje buiten het centrum. We hebben een rustige tv- en leesavond voor de boeg. Morgen verder.
23-4
Bourges
Route: Attigny, Chalon en Champagne, Troyes, Auxerre, Bourges. Ong. 350 km.
Rustige reisdag over vaak kaarsrechte wegen in een prachtig heuvelland waar het koolzaad het landschap geel kleurt. In Bourges bleek een Rockfestival morgen te beginnen. Alles werd klaargemaakt en opgebouwd. We konden na wat heen en weer gepraat toch een slaapplaats vinden. Nu maar hopen dat ze niet vanavond al aan de soundchecks beginnen. Gelukkig staat het hoofdpodium wel 50 m. van ons vandaan.... Morgen een lekker Frans broodje en dan verder naar het zuiden.
24-4
Monclar de Quercy
Route: Bourges, Limoges, Cahors, Monclar de Quercy. Ong. 450 km.
Net voor het begin van de drukte van het festival zijn we vertrokken na toch een rustige nacht. De reis ging zo voorspoedig dat we doorgereden zijn naar onze familie in Monclar de Quercy, zo'n 65 km noord van Toulouse. Na een erg hartelijke ontvangst hebben we nog lekkeR in de zon gezeten en buiten gegeten. Helaas gaat het weer wat verslechteren en maken we het binnen gezellig. We maken van de gelegenheid gebruik om onze mail bij te werken en dit bericht te uploaden.
24 April 2015 - 21:47
Stef En Jolanda:
Hoi Magda en Johan,
Leuk jullie verhaal te kunnen lezen. We willen a.s. woensdag binnendoor naar Annecy rijden en daar een paar dagen blijven staan. Via de oostkant weer terug. Het weer wordt in Nederland wisselvallig.
Goede reis verder. Op naar het mooie weer !
Stef en Jolanda -
24 April 2015 - 21:59
Monique:
Hoi Magda,
Een hele goede reis en tijd toegewenst samen met Johan!
Geniet ervan.
Een lieve groet, Monique (yoga) -
25 April 2015 - 09:23
Jolanda Mosterd:
Hallo Johan en Magda,
Ja, ja een goed begin is het halve werk he! Het lijkt me een hele goede start die jullie gemaakt hebben!
Geniet er van! Wij gaan vanmiddag weer op camperhuur-jacht, het wordt nu toch echt de hoogste tijd!
groetjes van Ed en Jolanda