23-5-17 Onderweg naar San Sebastian
Door: Magda en Johan
Blijf op de hoogte en volg Johan en Magda
24 Mei 2017 | Spanje, Sos del Rey Católico
22-5-17 Mozon, tussen Llerida en Huesca.
Over de hoogvlakte Aragon binnengereden. De temperatuur mag er zijn: 31 graden! Aangekomen bij de camperplaats, een prima plek tegenover een Ford garage, zijn we eerst boodschappen gaan doen. Bij de bakker rekenden ze de kosten totaal verkeerd uit, in ons voordeel en toen we dat eerlijk zeiden brak er bijna paniek uit. Eerst de foute rekening uit het kassasysteem halen, dan een nieuwe rekening maken en daarna het moeilijkste: hoeveel hadden we al betaald en wat moesten we dan nu bijbetalen? Uiteindelijk was het nog 20 cent te weinig en dat hebben we maar laten zitten. Van schrik wees de winkeljuffrouw ons de deur van het toilet ipv de ingang van de supermarkt. We hebben er maar een lekker ijsje op genomen toen we weer bij de camper waren. En dan wordt er geklaagd over het Nederlandse schoolsysteem!
Vanavond eens kijken waar we morgen heen gaan.
Vanmiddag het stadje ingewandeld, dat is natuurlijk bekroond met een groot kasteel. Er blijkt hier een grote joodse gemeenschap bestaan te hebben die pas na de grote uitzetting van 1492 opgehouden heeft te bestaan. Dat was ook het begin van de lange verarmde tijd in Spanje.
Wanneer ik dit stukje op internet kan zetten weet ik niet want waar wij komen is Wifi niet zo vaak voorhanden. We zijn afhankelijk van restaurants, bars, benzinestations, etcetera. Wijzelf zijn het beste bereikbaar via SMS of per Gsm.
23-5-17 Sos del Rey Catolico, 60 km zuidoost van Pamplona
Helaas konden we niks op internet zetten vanmorgen. Dat komt nog wel.
Vandaag een prachtige tocht gemaakt en veel verschillende landschappen gezien: de hoogvlakte van Aragon met okerkleurige en dus goed gecamoufleerde dorpjes, daarna over de uitgestrekte vlaktes met graan naar Huesca. Vervolgens via een nauwe kloof door het natuurgebied van Los Mallos gegaan, een snelstromend riviertje volgend. Los Mallos zijn een 350 meter hoge rode vaasvormige steile rotsen. Dan een pas over om de snelweg richting Pamplona te nemen. Wat ervan klaar is ziet er geweldig uit. Verder langs een mooi stuwmeer om daarna af te buigen naar Sos del Rey Catolico. Wat een naam: De zetel van de katholieke koning(Ferdinand, die later zou trouwen met koningin Isabella). Het is een bergdorpje dat uitzicht biedt over een vruchtbaar dal. Je kunt tot de Pyreneeen en tot het gebergte Guardarama bij Madrid kijken vanuit de camper. Overigens heeft koningin Isabella een eigen brug gekregen waar we overheen gereden zijn: Puente de la Reina.
Het is vroeg in de middag en het is dik 30 graden. Het is doodstil in het dorp: siesta. We gaan straks eens een terras opzoeken voor een koele, wellicht geelgekleurde en van een witte kraag voorziene verfrissing. Omdat het bijna hemelvaartdag met een lang weekend is, overwegen we om morgen een camping te zoeken. Spanjaarden maken immers graag gebruik van zo'n weekend en dan wordt het overal erg druk.
24 Mei 2017 - 13:48
Marie-Jose:
Hallo daar, ik dacht al dat jullie dat ijsje op de wc hadden gegeten, maar het was pas bij de camper! Misschien ligt daar nog een kans voor je Johan. Rekenles geven! Ik ga zo eens op de kaart goed kijken waar of jullie precies zitten want al die koningen en koninginnen, die ken ik allemaal niet zo. Ik ga daar niet regelmatig op visite. Heerlijk he als je zo veel land voor je ziet zonder mensen? Dan heb je het idee dat je weer kunt ademen. Jullie een fijn weekend, wij genieten van de spaanse warmte die onze kant op gewaaid komt. Dag hoor, liefs