Orio, 20 km west van San Sebastian - Reisverslag uit Orio, Spanje van Johan en Magda - WaarBenJij.nu Orio, 20 km west van San Sebastian - Reisverslag uit Orio, Spanje van Johan en Magda - WaarBenJij.nu

Orio, 20 km west van San Sebastian

Door: Magda en Johan

Blijf op de hoogte en volg Johan en Magda

27 Mei 2017 | Spanje, Orio

25-5-17 Camping Oira Kampina te Oira (20 km west van San Sebastiaan in Baskenland)
Gisteren zijn we aangekomen op deze camping. Een schot in de roos waar we tot na het weekend blijven. We hebben zelfs gratis Wifi van goede kwaliteit.
De trip hier naar toe was heel mooi. Het lijkt wel wat op Oostenrijk: een ruw gebergte, groover en en met een prima snelweg om de passen te
komen. In San Sebastian was het na het boodschappen doen bij een winkelcentrum erg lastig de weg te vinden, zelfs mbv onze Garmintrut.
Ik ben vanmiddag eerst naar zee gelopen (op 200 m van de camping) en daarna langs de rivier naar het middeleeuwse Oira, een oud walvisvaardersstadje met nauwe
straatjes waarbinnen het goed wandelen is. We gaan maar eens een paar dagen rust nemen na het reizen van de laatste dagen.

27-5-17 Camping Orio Kampina
Na drie dagen met prachtig weer waar we lekker van genoten hebben op het strand. Het water is buiten verwachting op temperatuur en je kunt goed zwemmen. Gratis flinke hoge golven zijn er ook nog bij.
Van veel wandelen is dus niet veel komen. Misschien vandaag nu het weer na de onweersbui van gisteravond wat minder is. De zon probeert er wel door te komen, maar het is nog best mistig.
De omgeving is hier wel erg mooi: We zitten aan de monding van een rivier die hier vlak bij in zee uitmondt. Daarnaast is een groot strand. Als we de bergen in kijken lijkt het nog het meest op de Alpen. Groen, niet extreem hoog en toch wel ruw.
Wat wel opvalt op de camping is het een af en aanrijden van campers. Nederlanders op de terugweg, Fransen en ook Spanjaarden die zelf op vakantie gaan. De groet grijze golf is hier goed zichtbaar.
Ik ben al weer wat bezig te bekijken waar we heen gaan. Het weer wordt wat wisselvalliger, maar ziet er toch niet zo slecht uit. Eerst maar eens een stukje langs de kust rijden. Het is best ver tot La Caruna (750 km) dus ik weet niet hoe ver we gaan.

• 27 Mei 2017 - 11:15

Marie-Jose:

Hallo, mooi die foto's! Ik probeer vanuit Monclar ook steeds de pyreneeen met sneeuw te fotograferen, maar het is me nog niet echt gelukt. het lijkt me wel mooi daar. Ik vond aan Albufeira in de zomer niets aan. Alles dor en droog, behalve een paar bloembakken die regelmatig water kregen. Fijn weekend, en goede reis, liefs

• 27 Mei 2017 - 23:36

Bertie:

Ha Magda en Johan wat een prachtige omgeving zo te zien aan de foto's. Dat lijkt me heerlijk genieten!
    Een hele fijne reis! Hartelijke groet, Bertie

• 28 Mei 2017 - 18:29

Henri:

Grazie voor de reisverslagen. Tiny fietst nu met vriendin al een week in Duitsland, ze zoekt nog haar grenzen na het wat "mindere" najaar. Ik tuf met camper door NL met prachtig weer. Groeten, H.

• 31 Mei 2017 - 09:29

Ed En Jolanda Mosterd:

Hallo Johan en Magda,

Klinkt allemaal heel goed! Geniet er maar van hoor.

Voor ons zit een campervakantie er voorlopig helaas niet in.
    Ed,s stiefvader is op 22 mei jl. overleden . Grote zorg voor Ed's moeder, dat begrijp je.

Misschien met de camper op pad in het najaar. We hopen het.

Groetjes
    Ed en Jolanda

Johan en Magda

Wij zijn een echtpaar dat de volgende fase van ons leven is ingegaan. Opgenomen opgespaarde vrije dagen en een sinds 2013 ingegane pensionering maken het mogelijk vanaf in de zomer lange reizen te maken. We zijn gericht op het subtropische klimaat rond de Middellandse zee en bezochten vanaf 1968 tot 1983 voormalig Joegoslavie. in 2012 maakten we onze eerste lange reis die een rondreis door Spanje inhield.. Ook dit jaar gaan we weer op pad in die richting. Ons huis blijft gelukkig bewoond door onze zoon.

Actief sinds 27 Maart 2012