5-6-2017 Zamora en Salamanca
Door: Magda en Johan
Blijf op de hoogte en volg Johan en Magda
05 Juni 2017 | Spanje, Salamanca
Zamora, 75 km noord van Salamanca
Na een wat saaie rit van Leon naar Zamora gereden, pal zuid via de snelweg. Op de ons bekende camperplaats terechtgekomen. Die is onderaan het oude centrum. Na een vroege middagmaaltijd en de siesta met de minibus naar het park tussen het oude en nieuwe centrum gereden. Zamora dateert al uit de Romeinse tijd en kent een aantal romaanse kerken en een mooie kathedraal. Vanaf de Plaza Mayor zijn we weer met een toeristentreintje rondgereden. Daarna een terrasje gepikt en van Wifi gebruik gemaakt. De route terug was best een opgave voor Magda. Een lekkere broodmaaltijd en volledige verzorging inclusief drank heeft haar weer opgepept.
4-6-2017
Camping Regio bij Salamanca
Na een uurtje rijden zijn we aangekomen op Camping Regio, ons welbekend, voor de was, een paar dagen rust en het bezoek aan de stad. De was hangt inmiddels al aan de lijn en we liggen gestrekt onder de luifel voorzien van drank en zonneschijn. Een uitgebreide douche was ook wel weer lekker. Zo'n zigeunerbestaan is toch wel vermoeiend...... We staan temidden van een 14tal combinaties van de Nederlandse SKC (Senioren Kampeer Club). Vriendelijke mensen, maar ik heb ze nog geen gezamenlijke volksliederen horen zingen. Dat komt misschien nog. Ze zien er wel erg Nederlands uit: petje, korte broek met te wijde pijpen, sokken en sandalen.... Tenslotte gaat het er maar om of je samen plezier hebt.
5-6-2017 Salamanca
Vandaag Salamanca bezocht. Blijkt een gezellige en interessante stad. Je vindt hier een van de oudste universiteiten van Europa en misschien wel de mooiste Plaza Mayor. Lekker gegeten en gewandeld. Er waren wel flink wat meer toeristen. Men zegt dat hier het mooiste spaans gesproken wordt en dan ook nog niet te snel.
Morgen vertrekken we richting Portugal. We gaan dan niet de grens over, maar volgen die een stukje naar het zuiden.
06 Juni 2017 - 06:25
Marie-Jose:
Hallo luitjes, het weer is hier omgeslagen, dus het wordt tijd dat we weggaan. Maar een beetje regen is wel goed voor buiten. Alles is erg droog! Het is wel handig als je ergens bent waar goed spaans wordt gesproken en niet erg snel. Dan is het beter te volgen. Ik wens jullie een prettige reis, liefs Marie-Jose