Week 10, deel 1
Blijf op de hoogte en volg Johan en Magda
23 Juni 2013 | Spanje, Oliva
Dag 59, 60, 61(zondag)
23-6 camping Riomar, Oliva bij Denia, tussen Valencia en Alicante
Op vrijdag zijn we hierheen gereisd. Een eenvoudige, maar toch gezelliger camping dan ons luxe ressort. We hebben besloten hier een paar dagen te blijven. Het strand is van wit, fijn zand en het is 50 meter van de camping, via een houten pad te bereiken.
De reis ving aan met wat last. Onze moderne diesel heeft een voorziening waarbij met een klep geregeld wordt dat de uitlaatgassen nogmaals verbrandt worden. Een verplichting om minder schade aan het milieu te doen. Deze zgn EGR-klep slibt echter dicht en sluit dan niet meer, hetgeen een enorme rook- en dampwolk veroorzaakt. Het ding kan eigenlijk met een stuk blik afgesloten worden om de ouderwetse toestand weer te voorschijn te toveren. Daar zal het misschien van moeten komen. Kan ik het geheel eens reinigen ook. Het is een bekend probleem bij moderne diesels.
Na wat rook en gepuf werd de motor warm en ging het verder goed. Geen warmlopen, geen verlies aan trekkracht, ook niet op hellingen.
De gratis Wifi op de camping was in dit geval handig om een en ander op te zoeken.
We staan elke dag pas om halftien op en starten de dag rustig. Na siesta gaan we naar het strand. Het is ruim genoegen er wordt veel aan kitesurfen gedaan. Het water is inmiddels flink warmer geworden.
Magda is net als ik lekker bruin en we vermaken ons prima. De planning is om in deze week in 3 stappen richting onze huiscamping bij Malgrat de Mar te gaan. We hopen daar zaterdag 29-6 aan te komen. Dan hebben we meteen een gezellige avond. Het een en ander afhankelijk van het weer dat volgens de berichten in het noorden wat minder is momenteel.
Eigenlijk leven we als god in Frankrijk, zo zonder tijdsdruk of strakke planning.
23 Juni 2013 - 14:56
Marie-Jose:
Doe je goed hoor, leven als god in Frankrijk, maar ik denk dat het in Spanje misschien beter weer is. Fijn dat jullie het zo naar je zin hebben. En leuk als je op je vaste camping komt en het is dan meteen feest. Maar dat kan ook eigenlijk niet anders als jullie daar aankomen. Dag hoor, veel plezier en liefs